torstai 29. heinäkuuta 2010

MUUTTOA VAILLE VALMIS

On ollut melko kiireinen kesä. Mammutin miehet, Toppinen ja alihankkijoiden pojat ovat tehneet pitkää päivää. Sähkötöitä, LVI-hommia ja lämpöpumpun virittelyä.

Simolainen vanha perinne on, että uuden talon pihatyöt saadaan valmiiksi, ennen muuttoa. Tästä perinteestä on yritetty pitää kiinni.





Jäärnin Jussi pölähti tontille viimeistelemään sokkelia. Serpon 410 puhallettiin tasoitetulle sokkelipinnalle. Vanha hyväksi koettu menetelmä.







Maalämpömiehet tulivat sopivasti, kun piha oli saatu valmiiksi. Porakoneet viriteltiin sepelipihalle tarkasti oikeaan kohtaan, jonka lähelle oli sokkelin läpi poratut lämpöputket kaivettu valmiiksi. Ruotsinkielellä porattiin 180 m syvä porakaivo, johon syötettiin maalämpöputket. Homma hoitus päivässä ja oli sopivan hintainen.




Porakaivon putket liitettiin sisään meneviin putkiin. Monttuun laitettin kaivonrengas kannella ja peitettiin sepelillä pihan alle.

















Toppisen viimeisiä hommia olivat parketin laitto olohuoneen lattiaan ja kärsivällisyyttä vaativat listoitukset. Hilla-aika ja lomat painoivat päälle. Valmista tuli. Hyvästä työstä jäi hyvä mieli. Kyllä Mammutin miehet osaavat.







Televisio ja radioanteennit asennettiin talon pohjoispäähän. Yhteys oli hyvä.





Talo alkaa olla valmis. Haluamme Mammutin miesten kanssa kertoa, kuinka tällainen muuttovalmis projekti toteutetaan. Uuden talomme esittely on huomenna lauantaina 31.7 klo 11.00 - 15.00 Vuolevin kankaalla, Simonkylässä, Palokarintie 6. Olette kaikki sydämmellisesti tervetulleita Mammutin "MINIASUNTOMESSUILLE"!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti