keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Lattian valut alkoivat

Pakkanen helliti ja betoniauto pääsi nousemaan mäelle.






Lattian valajat, liiparit asettelivat "laserit" jalustalle ja alloittivat valun. Betoniauto pumppaa massan korkealle puomin nokkaan, josta se tullee sopivina annoksina tarkasti tehdyn styroksalustan ja lämpöputkiston päälle. Nykyaikaisella lasermittaustekniikalla lattian saa millilleen oikeaan tasoon. Näytti hikiseltä hommalta.








Tasoitettu betoni sai kuivua pari tuntia, jonka jälkeen liippari hivuttautui levyjen päällä ruokailutilan nurkkaan ja alkoi tehdä pintaan viimeisen silauksen. Lattia pitää saada kerralla valmiiksi. Kun katsoi lopputulosta, tuli mieleen, että "laitappa tuohon ensimmäisen kauden kansanedustaja, niin ei onnistu!"



Parin kolmen päivän kuluttua alkoi lattia näyttää kuivumisen merkkejä. Muurari piipahti katsomassa uunin ja takan paikkaa. Lautoja mallailtiin lattialla. Uunin koon mukaan lasketaan materiaalitarve ja tehdään tarjouspyyntö.





Talon ulkopuoli alkaa olla kuisteja ja parvekkeita vaille valmis. Ovet myös puuttuvat. Niitä ei kannata vielä asentaa. Turhaan kolhiintuisivat. Rännimies kävi myös tontilla. Lumiesteet, vesikourut ja -rännit sekä tikapuut antavat ulkomuodolle ryhtiä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti