maanantai 1. helmikuuta 2010

Talokuume nousee

Kesällä iski talonhankintakuume. Ensin oli kysyttävä vuokratalon omistajalta, josko hän olisi innokas luopumaan jokirannan kiinteistöstään. Ymmärrettävästä syystä valmiutta ei vielä ollut.

Kuume vain paheni ja alkoi tontin etsintä Simosta. Tarjontaa oli, mutta sopivaa ei heti löytynyt.
Tornator! Onkohan Tornatorilla myytäviä tontteja? Netistä löytyi. Palokankaalta ja Vuolevinkankaalta löytyi vapaat tontit. Vuolevinkangas, Vuolevinkangas? Viidestä tontista oli vielä yksi myymättä. Netistä karttaa katsoessa palasi mieleen Simonkylän yleiskaavan päivitys ja Vuolevinkangas. Sinne piirrettiin viisi kahden hehtaarin tonttia, joihin pystyy rakentamaan vaikka hevostallit. Kaavoittaja laati luonnoksen Vuolevinkankaan pienoiskylästä. Siinä se nyt oli, Vuolevinkangas. Heti piti lähteä maastoon katsomaan tonttia. Melkein kaksi ja puoli hehtaaria, mäki ja oma soramonttu, johon saa vaikka kasvimaan. Viikossa kypsyi päätös tontin hankinnasta. Tontti, jossa hirvetkin liikkuivat, vaihtoi omistajaa.



Sitten alkoi suunnittelu. Minkälainen talo ja autotalli? Miten rakennukset sijoittuvat? Mistä tehdään tie tontille? Vesijohto ja sähköt?
Melko nopeasti kaikki asiat loksahtelivat kohdalleen. Talon pohjaratkaisu kypsyi useasta eri talomallista. Puolitoistakerroksinen. Lamellihirrestä. Koiralogistiikka määritteli alakerran rakenteen. Kodinhoitohuoneesta on päästävä alakerran makkariin – ”koitsuhuoneeseen”. Yläkerrassa aula ja kolme makuuhuonetta. Ovia piti siirrellä. Malleja piti käännellä peilikuvaksi. Lopulta löytyi oma malli, johon pystyi kysymään tarjouksia.

Tarjoukset pyydettiin kolmelta hirsifirmalta. Tarjouksia vertailtiin ristiin ja rastiin. Tuttava kysyi, että olenko kysynyt tarjousta Mammutilta. En ole, mutta minäpä soitan Mammutin pojille Ylikiiminkiin. Kerroin ongelmani ja he halusivat tehdä tarjouksen sekä tulla paikanpäälle Simoon katsomaan tonttia. Pari päivää ja niin noustiin Jari Koposen ja Hannu Immosen kanssa Vuolevinkankaan korkeimmalle kohdalle. Samana iltana allekirjoitettiin esisopimus muuttovalmiista Mammuttitalosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti